Zorgeloos Zakelijk

De ontwikkelingen op het gebied van ICT gaan razend snel. Wat vandaag de dag als innovatie wordt gezien, is morgen alweer achterhaald. Misschien moeten we een kleine nuance aanbrengen, maar het geeft wel aan dat het moeilijk is om op het gebied van ICT bepaalde strategische keuzes te maken voor uw organisatie. Een foute beslissing kan enorme impact hebben op uw totale bedrijfsvoering. ICT moet de ondersteunende factor zijn middelen en mensen binnen een organisatie, en aansluiten op de visie en strategie van de organisatie. Wij denken dan ook graag op dit niveau met u mee, zodat we u kunnen adviseren, ondersteunen en ontzorgen op het gebied van ICT. Wie zijn wij? Wij zijn Zorgeloos Zakelijk, een netwerk van bedrijven met bedrijfskundige adviseurs, met als specialisme IT Outsourcing en Online Marketing.

IT Outsourcing? Succes komt niet vanzelf!
Iedere organisatie, of het nu gaat om een MKB organisatie of Groot Zakelijk, heeft zijn eigen visie en strategie. Deze visie en strategie moet dan ook worden uitgedragen naar de markt door de middelen en medewerkers van de organisatie. Het resultaat van de in te zetten middelen kunnen vooraf redelijk ingeschat worden. Die businesscase is snel te maken. Echter is de cultuur van een organisatie (medewerkers) een totaal ander verhaal. Wat is DNA van een organisatie, wat zijn de kernwaarde (normen en waarde) en welke competenties hebben medewerkers binnen een organisatie? Kortom is de balans tussen mensen en middelen enorm belangrijk om de gestelde doelstellingen van de organisatie te behalen.

De kracht van Zorgeloos Zakelijk is juist om dat niveau mee te denken, en vervolgens de vertaalslag te kunnen maken naar de inzet van ICT. Een mooi voorbeeld is het uitbesteden van ICT. Een bedrijf heeft bijvoorbeeld een lokaal serverpark, en wil graag de ICT buiten de deur plaatsen. Er wordt snel een businesscase gemaakt door de huidige kosten in kaart te brengen, en te vergelijken met de hosting kosten extern. ROI is klaar en het project wordt uitgevoerd. Grootste valkuil? Er is niet gedacht aan de medewerkers. Wat veranderd er voor hen? Moeten ze niet worden getraind (adoptie, verandermanagement)? Sluit het wel aan met andere systemen? Waar kunnen eindgebruikers terecht (ICT servicedesk). Kortom, wat is de totale impact?

Waarom Online Marketing?
In eerste instantie lijkt Online Marketing niet in verhouding te staan met het Advies op het gebied van ICT. Maar onder de noemer Online Marketing verstaan wij alle online tools die ingezet moeten worden om uw (commerciële) doelstellingen van uw organisatie te behalen. Wij van Zorgeloos Zakelijk zijn overtuigd dat in de meeste gevallen het salesproces ( leveren van diensten of verkopen van producten) vooral online wordt uitgevoerd. Een van die tools aan de voorkant kan dus een website, webshop, app of portal zijn. Het beeld van uw organisatie (uitragen van de visie, strategie en kernaarde) wordt dus middels online marketing bepaald.

In dit geval worden mensen in de sales en services processen steeds meer vervangen door middelen door de processen te automatiseren. Hier ligt dan ook weer direct de link met ICT. Wat kunnen we automatiseren en hoe kunnen we ICT inzetten om de medewerkers te ondersteunen? Met deze vragen denken we graag met u mee! Wilt u graag een vrijblijvend advies gesprek? Neem dan direct contact met ons op!

Dennis van de Burgt
Initiatiefnemer en adviseur

Dennis van de Burgt
Initiatiefnemer en adviseur

Waarom Zorgeloos Zakelijk?

> Wij denken mee in uw Business

> Uw doelen, onze uitdaging

> We zijn transparant

> Geen lange contracten

> Direct Resultaat